Autó kölcsönzés

Barátokkal elhatároztuk,, hogy elmegyünk egy országjáró körútra, és olyan helyeket fogunk megnézni, ahol még semelyikünk sem járt sohasem. Ehhez kellett persze egy olyan cég, amely autó kölcsönzés szolgáltatást tud nyújtani, mert semelyikünknek nincs olyan kocsija, amellyel szívesen vágnánk bele egy ilyen útnak. Ez egy olyan kaland lesz, amelyre mindenki emlékezni fog!

Autó kölcsönzés Budapesten

Miután nekem van jelenleg a legtöbb időm, én szívesen vállaltam, hogy mindennek utánajárok és kiderítem, hogy milyen cégek foglalkoznak autó kölcsönzés üzlettel és felvállaltam annak a felelősségét is, hogy kiválasztom közülük a legjobbat. Körülbelül 3-4000 kilométert tervezünk utazni egy hét alatt a tervek szerint így mindenképpen alapos utánajárást igényel ez az első lépés. Amikor belefogtam körbekérdeztem, plusz természetesen az internetet hívtam segítségül.

autó kölcsönzés

Autó kölcsönzés röviden és tömören

Az első találatom a neten a határautó kft volt, akik úgy hirdetik magukat, hogy mindenre van megoldásuk. Alapvetően teherautó kölcsönzés a fő profiljuk, de található náluk egy-két nagyon olcsó, de a célnak és kalandunknak tökéletesen megfelelő kocsi, amely az autó kölcsönzés feladatát tökéletesen megoldja. Nem nagyok, keveset fogyasztanak, és miután mindannyian egyetemisták vagyunk, ezért ezek fontos szempontok a számunkra.

Mit szeretnénk látni? Mindent, ami nincsen benne a hivatalos utazási magazinok kínálatában, olyan rejtett kincsei az országnak, amelyek után bizony hosszas kutató munkákat kelle végezzünk. Sokaknak közülünk nagyszülők, rokonok és barátok meséltek olyan helyekről, amelyeket sosem hallottunk korábban, és amelyeket még a neten is csak hosszas szörfölgetés után lehetett csak megtalálni. Ilyen helyekre elmenni az autó kölcsönzés után, és majd elmesélni mindenkinek bizonyára fantasztikus élmény lesz.

Sokak számára lehet unalmas egy barlang, egy olyan ház, ahol valamely híres magyar ember született vagy éppen alkotott valami maradandót, ahol valamilyen ritkán hallott és emlegetett történelmi esemény történt, de a mi kis csapatunk pont az ilyenekre vadászik és érdeklődik utána. Az autó kölcsönzés után azonnal nekikezdtünk csomagolni, hogy minél előbb elkezdődhessen a kalandunk.

Az autó kölcsönzés folyamata nagyon rugalmas és szinte már egyszerű volt. A határautó csapata segítőkészen összeállított minden olyan dokumentumot, szerződést, garanciális és biztosítási papírokat, amelyek kellettek a kölcsönzéshez, majd körülbelül egy óra múlva kész is voltunk mindennel. Az autó egy nagyon jó állapotú Renault volt, amelyet a telepen ki is próbáltam, hogy minden rendben legyen. Úgy gondolom, hogy sikerült egy nagyon jó alkut kötnöm és összehasonlítva más cégek hasonló kocsira vonatkozó ajánlatával, a kanyarban nem voltak.

Ami számomra nagyon fontos volt, az a fajta bizalom és jó érzés, ami a határautó irodájába belépve fogadott, hogy a korom ellenére nem néztek teljesen hülyének, és egyenrangú félnek kezeltek. Ez sajnos ma Magyarországon hiányzik sok helyen. Úgyhogy kalandra fel!