kettlebell zugló

Kettlebell Zugló lakosainak

Budapest szinte minden városrészében lehet ezzel a sporttal találkozni. Így szerencsére a Kettlebell Zugló lakosai számára is könnyen elérhető, mert alig van már olyan edzőterem, ahol ne lehetne vele találkozni.

A Kettlebell Zugló kedvenc sportja lett mára

Mi is ez a sport? Eredetileg Oroszországból származik, ahol a piacokon használták ezt az eszközt (fogantyús vasgolyót) a mérések során. A súlyok használói fokozatosan vették magukon észre, hogy micsoda alakváltozáson esnek át. Innentől egyértelmű út vezetett a sport és katonai edzések irányába, amely végén Magyarországra is elérkezett.

A közönség, aki már kipróbálta, a Kettlebell Zugló edzőtermeiben sem vélekedik másképp. Imádják. Azt mondják, hogy az elején féltek tőle, túl nehéznek gondolták, egy-két edzés után fel akarták adni azonban akkor jött a kattanás, és azóta nem tudnának élni nélküle!

kettlebell zugló

A Kettlebell Zugló, vagy más néven a Betterbell széles közönsége előtt nyitva áll, legyenek akár kezdők, nők, fiatalok vagy idősek, amatőrök vagy profik, mindenki kedvét fogja benn lelni. Egyszerűen magával ragadja az embert és teljesen függővé teszi.

Mit mondanak a Kettlebell Zugló fanatikusai?

Először is, elmondták, hogy korábban alap aerobic vagy testépítő edzésekre jártak. Azokat is szerették, de elmondásuk alapján, ez valami teljesen más. Leírhatatlan! Azzal szinte mindenki egyetért, hogy nem izom-specifikus gyakorlat, hanem a teljes testet átmozgató „sport”.

A Kettlebell Zugló vezető edzői/trénerei által is ajánlott, mert közepes erőfeszítéssel is hatalmas sikereket és eredményeket lehet vele elérni. Ami a legfontosabb! Nagyon nagy koncentrációt és elő bemelegítést igényel, különben könnyen lehet baleset a súllyal a kezünkben. Természetesen ez minden más testépítés során is fennáll, sőt, ott sokkal nagyobb és több esetben fennálló kockázattal nézünk szemben.

A Kettlebell Zugló legkedveltebb sportja lett mára. Alig egy hónapja volt egy részletes kérdőíves felmérés Budapesten, azon belül is Zuglóban, hogy ki mit sportol, milyen rendszerességgel és melyik a kedvenc edzése és miért.

Az eredmények összesítését követően, meglepő eredmény született. A sportolók több, mint 50%-a a Kettlebellt jelölte meg, mint az új kedvenc edzése. Az aktívan használók pedig majdnem 70%-a mondta, hogy mostantól nem tudja elképzelni, hogy mást eddzen, mint a Kettlebell, mert azóta, hogy elkezdték, hatalmas mértékben javult az állóképességük, nőtt a koncentrációs képességük, toleránsabbak lettek és általános közérzeti javulást is tapasztaltak magukon.

Ezek nagy általánosságban az egész Kettlebell közösségre jellemző tulajdonságok, amelyeket a nemzetközi versenyeken és általában a sportot űzök között végzett felméréseken gyűjtött vélemények és adatok is visszaigazolják. Eddig még tényleg nem találkoztam olyannal, aki elkezdte volna ezt az edzés programot és ne kattant volna rá teljesen.